Sunday, October 31, 2010

Kisah yg penuh pengajaran... | Explore the world at your fingertips

Kisah yg penuh pengajaran... | Explore the world at your fingertips

“Kami telah menyaksikan kejujuran dan keikhlasan saudara Hassan dan telah kami saksikan juga keberanian dan kasih sayang saudara Abu Zar. Juga telah kami saksikan ketegasan dan keadilan Amirul Mukminin menjalankan hukuman Tuhan. Hasilnya, kami memperolehi kekuatan untuk meredhakan kematian ayah kami dengan memaafkan saudara kami Hassan. Lepaskanlah saudara Hassan daripada hukuman, wahai Amirul Mukminin.”


Saturday, October 30, 2010

ayah vs. final piala malaysia

biarla.. dorg dok sibuk gaduh pasal bola.. tetibe nk coret pasal ayah plak.. ehhe.. 

siapa kata mak tak special di hati aku..? silap.. tp mlm ni entri utk ayah.. walaupun mak anak nogori.., tp still nk ckp pasal ayah.. (oops tp mlm ni i go for n9 ye.. ;)

eh.. mak da balik! ehhe.. ng alang.. but still.. mlm ni utk ayah..

ayah, orang jawa sungai buaya, banting. jumpe mak, orang minang.. jadi klu orang tanye bolehke aku bertutur bahasa jawa atau minang secara fluent..? maaf ye.. jawabnye tidak.. tapi aku boleh faham.. sedikit sebanyak.. jadi jgn terdetik pun dihati nk start kutuk aku dalam kedua bahasa tu.. not even in other dialek.. sbb aku da start duk jauh dr famili sejak umur 13 tahun.. n bercampur ng kawan² dari serata malaysia.. ;) takdela hebat sgt pemahaman aku, tp sekurangnya.. kamu nk kene pikir jugak 2-3 kali nk kutuk aku depan².. not even behind me in a short distance.. ;) ehhe nnt aku pasti pandang kamu balik.. minta penjelasan.. :) 

(erk.. ni sbnrnye kisah ttg sape isb sendiri atau ayah..? ehhe da lari topik ni.. ampun..)

pernah dgr nama Mac Gyver?

ni die.. nama sebenar.. Richard Dean Anderson

uishh.. dulu citer ni mmg wajib tonton.. kire cam hebat sgt die ni.. ade je benda yg die bleh gune tuk escape.. kadang tak masuk akal pn iye jugak.. tp dulu kecik lg.. mane tau kene tipu.. tp tak semua tak betul.. ade gak yg munasabahnye..

di hati ni skrg.. mac gyver aku adalah ayah.. ehhe.. why..? sbb ayah macam die la.. ade masalah je takyah gi refer org lain.. ayah serba tahu, serba boleh.. dlm beg yg ayah duk bwk ke hulur ke hilir tu.. mintak ape je.. gunting rambut..? panadol..? ketip kuku..? torchlight..? baby pin...? hansaplast..? tepung cap kaki tiga..? test pen..? ape lagi..? mostly ade.. ehhe. most of the time.. and, they are very well arranged.. dlm beg besar (yg takdela sebesar mane) ade lg beg² kecik utk divide brg² yang tersebut di atas tu (and lot more) according to their classes.. and dalam bab ni.. aku malu besar.. aku perempuan and ayah..? and skill mengemas ayah, jauh lagi baik dr aku.. 

tp aku, adalah sebahagian dr ayah.. ade beberapa perangai ayah turun kpd aku, dan aku bersyukur kerana itu.. sbnrnya ia bukan warisan.. lebih kepada pengalaman membesar dengan ayah dan mak.. memberi aku pelajaran ttg bagaimana aku harus membesar dan bertindak dewasa.. bukan secara terus.. bukan mereka yg tentukan jalan/ cara hidup kita.. tp lebih kepada kita menentukan jalan yg perlu kita lalui, berdasarkan pengalaman, didikan, teguran, sebatan rotan, teriakan amarah mak ng ayah dalam proses mendidik anak..

ada benarnye pepatah melayu.. "lenturkan buluh dr rebungnya.." bayangkan je cam mane nk lentur buluh yg dah jadi, silap hrbulan.. piappp!!! kene kt badan/ muka sendiri.. baru padan muka.. (isk..! terkasar bahasa pulak ;)

sekian dulu entri utk ayah dan semua yg terlibat.. dalam proses pembelajaran seorang isb.. selagi ada hayat.. sob sob.. masanya akan tiba.. dengan izin yang maha mengetahui..


Hukum Wanita Bersanggul Dan Baju Berwarna : Minda Tajdid

Hukum Wanita Bersanggul Dan Baju Berwarna : Minda Tajdid

Soalan:
Dr MAZA, sekarang ini menjadi trend wanita menyimpan sanggul tinggi. Begitu juga ramai wanita yang memakai pakaian yang menutup aurat tetapi berwarna. Tidakkah wanita hanya patut berwarna gelap? Apakah muka itu boleh jadi aurat? Apakah hukum dalam perkara-perkara seperti ini? Ada yang kata semua itu haram, tidak penuh syarat pakaian Islam dan ada pula yang kata boleh. Apakah pandangan Dr Asri dalam hal ini?
Ulasan Dr MAZA (klik saja ;) 

Friday, October 29, 2010

tagged by kiutmommy.. :)

melangsai hutang..

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. (erk.. gonna be a long boring one ;p i'll make it short ye.. to 10 maybe..?)

At the end, choose 25 people to be tagged. (whhh.....att??, ok, we'll see about that.. ;p)

Thanks to kiut mommy yg rajin menge'tag'...

ok, let's get started.. 25 random things, fact, habits, or goal about isb..
  1. I'm (also) a science teacher :) tp sekolah rendah ja..
  2. bertanggungjawab mengajar seni juga.. art and science.. sweet pals kn..? ehhe i like.. :)
  3. love peace, love kids, love nature, love friendship, love YOU! yes..! you, who read :)
  4. a volunteer, and starting to seriously involved ng volunteerism, do support me pls.. registered with SALAM over a year ago.. eh jomla.. register as volunteer.. 
  5. an angah to 9 siblings.. (ehhe, what a big family.. ehhe bolehla..)
  6. a daughter who loves her parents and others parents very much.. :) (kadang ade gak time 'kesabaran' tu hilang, but still they deserve our respect and love..)
  7. sukakn sastera, walau tak pernah serius belajar sastera.. 
  8. loving choc-based edibles.. 
  9. dulu, pandai mengaji, tp langsung tak paham quran, malu pada diri sendiri. sekarang? nk faham Al-Quran utk bantu isb memfungsikan diri..
  10. sangat menghargai komen, nasihat tak kirela dgn emosi apepn semuanya dikeluarkan..
  11. percaya, pelajaran dan pengajaran boleh didapati dr keadaan apa pn.. waima dr seorang bayi yg tidak mampu lg bicara.. mungkin juga dr sekumpulan semut yg fizikalnya jauh lg kecil dr diri.. kerana, terciptanya yg tersebut td dr kuasa yang maha besar..
  12. jd tak perlulah menyombong.. kita ni hanya hamba.. tak layak berbicara besar.. tak perlu anggap diri lebih dr yg lain..
  13. pemberi senyum.. isb anggap setiap org punya hak diberi senyuman dan berhak digembirakan kalau itu saja sekecil cara yg boleh dilakukan..
  14. jujur menterjemah emosi.. kamu akan tahu riak wajah dan tingkah laku isb ketika marah, bahagia, 'control cun' (ahha), bengang, tak puas hati etc..
  15. memegang prinsip 'tak mati dek keji, tak hidup dek puji'..
  16. hidup dan mati hanya untuk yg tak mati.. ;) (agar kamu faham tanpa perlu dijelaskan..)
  17. born and die as a muslim
  18. animals?? mereka pn makhluk allah juga.. kucing, ikan, burung, anjing.. tanpa prejudis.. :) | Prejudices are what fools use for reason
  19. sedang cuba baiki diri.. byk sgt yg tak molek nih.. ;)
  20. once u tell me that u r a friend.. then u'll be my friend forever.. friendship never could last kn..? | sobsob link..
  21. isb is now trying hard to strike point no. 25.. (alang² menyeluk pekasam.. ;) 25 is one of my fav no. after all.. winkwink.. happy birthday sayang.. ;)
  22. urghh... would love to face new experience (kamu tolong definisikan perkataan baru seluasnya ye..) sky is the limit ;)
  23. sukakan cabaran.. kadang menangis gak.. but that's how i learn my bitter sweet lesson.. tujuan cuma 1, to make a better me.. :) tolong pandu ye.. thanks in advance :)
  24. tak suka korupsi.. siapa yg suka plak, ye tak..?? ehhe..
  25. if u want my love, try to really love urself first.. ;) et voilà! c'est fait :) it's done..! ehhe.. at last i meet my fav.. :)


25 5 people to tag.. (yg isb baru nak kenal ye.. kemudian tambah lagi..)
  1. Ultraman Taro | br semalam jejak blog die.. sian die sedang tensi.. 
  2. Cikebum Hearts | br gak kenal.. a beginner in blogging world.. ni satu cara gak nk bantu die with the blogging stuff.. jom support die :) **dinda, bantu dia ye.. ;)
  3. Erna | Ernie, Irnie.. ehhe dekat² dh name kami.. tak pasti iye nk jawab tak tagging ni.. uhhu.. list kan saje.. :)
  4. MamaGee | ade bwk nescafe panas semug.. pagi²
  5. Farah Khan | Farah-Diaz ke Farah Khan..? ehhe ape² sajela ye.. 
Friends who have just been tagged.. semuanya baru isb jejak.. sudila kiranya ye.. klu tak sempat melayan pn takpe.. sungguh isb takkan berkecil hati.. :) thanks in advance :)

Sunday, October 24, 2010

teguran = pahit = ubat

senyum ni.. baru lps like, share, komen entry lelaki dan blue. selain entry itu, sy menyukai komen yg sy beri.. takpe kot klu yg lain tak suka pn.. tp.. sy suke..! 




sy cume kagum.. bukan dgn diri, tp dgn keindahan ciptaan allah.. bukan sahaja dari yg kita nampak, yg terzahir.. tp yg jarang ternampak.. bukan tak wujud.. tp tak sedar wujudnya.. sy berbasmallah.. sblm mula campakkan komen.. kalau boleh komen tu biar bermakna.. itu niat sy.. sentiasa.. kalu tak smpai ke hati.. mgkin belum masanya.. 

td sy terlihat. komen yg tidak adil.. bg sy la.. personal ye.. tak mewakili ramai.. walaupun entri bertajuk lelaki dan blue.. sy anggap teguran itu untuk semua jua.. bukan tak pernah ada entri yg menegur kekhilafan kaum hawa.. dan same jua feedback yg diberi.. kebanyakan mahu melepas diri.. maksud sy, tak setuju kalau kaumnya disentuh begitu.. semahunya kaum yg satu lgi pn perlu dilibatkan juga.. 

jd kat situ dh nampak sikap manusia.. pantang ditegur.. org lain pn mesti akan dilibatkan sekali.. klu diri diaibkan.. keaiban org lain pn pasti akan sama didedah.. spy diri tidak dijadikan satu²nya tumpuan.. Astagfirrullahhalazim | Aku memohon ampun kepadamu Ya Allah..

jd komen tu secara tak langsung dituju kpd org yg memberi komen dan diri jua.. Innalillah | Kepada Allah kita kembali.. sama²lah kita baiki diri, walaupun yg ditegur itu org yg di sebelah kita.. kita hanya hamba.. tak perlu meninggi diri..

dan bagaimana ubat boleh terlibat dlm ini cerita..? idea datang hanya dari persamaan ini teguran = pahit (selalunya)

**tegurla sy dgn hemah.. sbb sy ni keras kepala.. macam batu, jgn guna batu jugak, nnt kene kat kamu blk, guna air takpe.. amik masa tp insyaallah.. sy akan terbentuk..

Saturday, October 23, 2010

lenturan dari rebung - ingatan utk semua dan diri jua..

hari ni seronok layan vids ni.. from youtube.. alkisah.. semalam bancik tunjuk this one video kat fb die.. tp hr ni cari link yg sama tak dapat.. got bunch of other interesting vids instead.. sejuk perut ibu mengandung.. allahuakbar.. malu pada diri pn ade gak ni.. ehhe..




harapan isb: benih da bercambah sgt baik.. pertumbuhan yg seterusnya harap dapat dipandu dgn baik juga.. semoga Allah memberi ilham kepada orang² sekeliling spy dapat membantu pertumbuhan anak² ini dengan ikhlas fisabilillah..


Thursday, October 21, 2010

5-2-1

salam, kebetulan pulak yg menjadi tajuk adalah kombinasi nombor yg sy suka.. ehhe.. and im smiling now.. while dropping a few words on isb :)

went to a few blogs of my cyber and realtime friends.. ehhe.. and erk.. i just can't stop smiling.. now my cyberpets da bertambah k.. just scroll down isb and look for them..

click to enlarge.. ehhe.. sgt comel kan my pets.. uhhu..

big thanks to my new friend affis for the turtles and mr froggie.. he didn't know pun i dok adopt those lil cuties and adoring them.. :) ehhe.. tp die sedang bersedih.. atau sudahkah mendung tu berarak pergi.. i have no idea.. we wait for the news k.. itu pun klu dia mahu berkongsi ehhe.. ok harap semuanya ok dan baik² for him..

and.. thanks jugak to my other friend(s).. yg sy tau la, uchi dan mummy yg mmg cute.. yang selalu dok bg ikan² sy makan.. so sweet of you.. patutla gemok² semuanya.. and now.. u've got to be fair to my new pets jugak ye.. ehhe sudah bertambah lagi tugas.. boleh bantu..? :D well thanks in advance.. -ehhe sy pn tgk csi ok.. ehhe..

and my apologize to other bloggers yg without fail dtg ke mari.. my bw activities are still on.. cuma kurang beri komen and drop shouts.. will be back soon.. promise, i will.. insyaallah kalau ada umur :)

Saturday, October 16, 2010

malu tapi mahu vs. minat tapi penat

ketika ini istilah malu tapi mahu tiada lagi penting. yang lebih terkesan, yg datangnya kemudian itu.. minat tapi penat.. atas perkara apa, ngah..? tinggalkan soalan itu tanpa dijawab.. kamu mungkin lebih tenang, lebih senang.. 

minat memikir kemungkinan yg punya jawapan mustahil
minat menanti kepastian yg punya kebarangkalian
minat menerima keikhlasan yg mungkin terselit alasan melepas diri

dari apa, ngah..?

ehem.. dari segala yg hidup bakal mati
dari segala yg ada bakal tiada
dari segala yg indah bakal lara
dari segala yg muda bakal tua
dari segala yg penuh bakal kosong
dari segala yg cantik bakal buruk
dari segala yg sihat bakal sakit
dari segala yg mendongak bakal tunduk
dari segala yg itu dan yg ini..

dapat apa yg kumaksud..?

kamu tak perlu faham,
cukup dengan pengertian..

kamu tak perlu nafi,
cukup dengan penerimaan..

kamu tak perlu jadi kuat,
sebab kamu memang tak kuat..
tapi cukuplah andai mampu jadi diri sendiri..

yang tak mati dek keji
yang tak hidup dek puji

cuma yang diharap, agar penat yg mencengkam..
memberi ruang untuk menilai diri..
melepas sedikit lelah..
sebelum bangkit kembali..
kembali menghargai
segala anugerah..
memanjat hajat.. terkadang putus juga..
untuk hidup dan mati memikir yg tak mungkin akan mati..

Wednesday, October 13, 2010

kesudian hamba. ;)

tagging from saudara uchi.. thanks ye.. hamba sgt berbesar hati.. dan sudilah kiranya tuan hamba dan sekaliannya melayani entri lewat tagging yg diterima :) but edited, 10 to 5. 10 tu cam byk sgt.. buleh kn..?

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....
  1. classic at heart 
  2. celebrity blogger, friendly..
  3. bahasanya indah, puitis..?
  4. tersendiri, selami saja gaya penulisan, ideanya.. sy kagum :D
  5. sy kurang kenal tp terasa dekat.. boleh?? 
Write down 10 5 interesting facts about yourself and your hobby...
  1. love nature
  2. love peace
  3. love children
  4. love being me
  5. full of love ;)
Pick your most 10 5 deserving recipients and describe them...
  1. LynnHelmi | kawan hi-school, pernah jadik classmates, dormmates, skrg student phd nun jauh di waterloo sana.. such a sweetheart!
  2. Mekti | kawan hi-school, pernah jadik classmates, bukan blogger tegar.. friendship kami cam on/off, tp dia sentiasa di hati..
  3. Akhdan | doesn't want to grow up, pernah keje sama, pernah jadi my head (of department), da balik sabah, bahagia di sana :D, juga bukan blogger tegar..
  4. Han | addressing himself as hanTwo? ehhe, blogger tegar.. tak kenal sgt but he owns an interesting blog.. try la, u'll be addicted.. really..?? ehhe..
  5. Uchi | he's the one who tagged me with all these qs :) a warm person, blogger.. easy to befriend with.. such a nice guy.. walau hanye bertemu di ruang maya.. :D
Sekian dulu, erk.. baru teringat ada another two tags dr rakan blogger gak.. da lame pulak tu.. aishhh... camne lupe nk publish nih..!!
maafkanlah... uhhu :(

Monday, October 11, 2010

My Only Sis..

1st time ever.. an entry about her. my only sis left. sharikamilah binti basir. kami panggil ika. kawan skola panggil dia shari. special entry dedicated to ika as her engagement br je lepas. sabtu oct 9, 2010. dia gerak dulu melangkah 4 bendul ahaha.. ika anak kelima. advance beno ;) 

ika and irnie@angah. we do look like twins walau 6 tahun membezakan umur.. seronok kalu dulu jln berdua, mesti ada yg berpaling 2 kali.. maklum je, kalu aku pn tgk pasangan kembar yg lain mesti agak teruja la.. besar kuasa allah kn.. kire walaupun bukan kembar, dpt gak kot feel camne agaknya perhatian yg diberi kebanyakan orang terhadap pasangan kembar..

tu cerita setahun dua yg lepas.. sekarang sikit lain kot.. walau tinggi agak same, saiz baju, seluar da mula berbeza kot.. hikhik.. yg best sket bila depa kata saya ni adik ika.. hikhik.. **senyum lebar, smpai kadang klu dorg baru nk buka mulut, sy da pintas dulu.. "saya kakak, dia adik".. takut ada yg kecik hati pulak **senyum lagi lebar..

yg best gak.. selalu sgt, kawan ika dok sangka yg sy ni ika n kawan sy plak ble mistakes yg ika tu saya.. jd setiap kali kami terpaksa betulkan kesilapan teknikal.. sbb kawan² kami terdiri dr kumpulan umur yg berbeza.. ;) sampaikan masa rombongan lelaki dtg pun ade yg confuse bila tgk sy dok sambut dorg di laman rumah.. padahal org yg depa sangka tu, ade duk tersipu malu kt dlm bilik.. :D

my only sis, ika on her mini-big day.. ahha da la big, mini lagi.. rosak bahasa.. :)

**more photos @my fb

Thursday, October 7, 2010

saya jadi suka.. ;p

isk.. tak boleh la.. sy nampak lg.. dia di masjid. ehhe..berkain sarung.. sy nampak dia ambil wudhu bila azan bergema.. berdua dgn kawan.. balik dr kerja agaknya... dgn kancil putih..ahha.. mmg tak boleh.. tgk pemandangan camni.. ihik sy jadi sukaaaa.. :D

tp jejaka td sy tak kenal pn.. stranger seislam.. datang dan pergi.. kebetulan sy ada di laman masjid td.. dan pemandangan biasa la klu di kawasan masjid.. tp tgk.. nampak sgt sy tak jaga pandangan.. tp cepat² beralih pandang.. dan berdoa.. apa isi doa sy..? ehhe rahsia sy dgn allah.. dan sy terus berlalu..


on the way balik.. sepanjang lebih kurang 30km perjalanan.. radio tak buka langsung.. subhanallah.. lapang je rasa.. walau berteman sepi dan pringles wild spice ;) aku nikmati sesungguhnya.. jalan sesak pn macam tak sesak.. ehhe sbb aku 'terlalu' berhemah.. asal yg lembap je aku pintas, walau tersasar dr queue.. pendapat peribadi: kalau drive dalam kawasan lembah klang, berhemah sj tak cukup, perlu memandu dgn bijak.. ehhe.. klu terlalu berhemah pn, bakal menaikkan suhu emosi pemandu lain.. tak bagus juga.. jadi bantu membantula dlm memandu.. tak kira dgn cara bagaimana, asalkan perjalanan kamu selamat, dan org lain tak susah kerana kamu..

terdetik di hati hari ni.. sekali lagi.. walau berkali² sudah sepanjang hidup ni.. tp nk jugak sekali lagi aku menyatakan kesal.. islam itu bagiku mudah, cara hidup yg tak susah nak dijalani.. tidak aku salahkan yang belum islam jika mereka sukar terima islam.. kerana yang menganugerahi hidayah tu kuasa yg maha esa.. tp kita, yg sepatutnya berfungsi sebagai khalifah, kenapa menjadikan hukum islam itu sukar utk manusia ikuti..? walau yg bergelar ustaz/ustazah, kenapa mengajar agama kalau sahsiah kamu bukan yg terbaik utk dijadikan contoh? ya allah, kau mudahkanlah untuk kami urusan kami.. jauhi kami dari api neraka..

Tuesday, October 5, 2010

27

p1: geramnye.. awak lom kawen lg kan..?
p2: lom.. :)
p1: senang camtu, awak jadi kak ipar sy je la.. tp awak mude lg.. 27 kan? abang sy dah.. **tak dengar dh apa dia ckp
p2: ha'ah.. 27. sy pn rase cam mude lagi :D

nk gelak.. hikhik.. mude lg ok.. so kawan² seangkatan.. tak yah risaula.. lg plak one of the teachers (at her 50's) kat sekolah td, asked my age jugak.. die pn kate camtu gak.. siap bg nasihat lg.. "not to worry irnie.. selagi tak jumpe lelaki yg bagus, jgn kawen".. erk..??

wish i could define 'bagus'..? my definition for it now is too general.. wide.. :D

urmm... sampai ke sudah la ngah.. ;p 

dulu... pernah monolog.. "kau tak perlu jadi lelaki terbaik.. tp kalau kau beri 'kita' peluang.. kau pasti mampu jadi yg terbaik untukku.. ;)"

sekarang... ehheh.. simpan dulu skrip monolog tu.. mane tau leh pakai balik.. kikiki... **angah da buang tebiat.. jgn la bebudak ni tgk perangai angah die kat blog time ni.. confirm kene bahan.. :D

27. some of us kate umur 27 da patut risau pasal nikah kawen ni.. cam makcik²ku.. tak senang duduk.. apa yg dirisau sgt? ntah malas aku nk sambung pikir.. tp aku hampir faham kerunsingan mereka.. tp korang.. ehhemm.. **mak ng ayah pn masih nampak cool jek ;p

baru 27 la.. ihik.. baru konon.. nk sedapkan hati la tu.. ;) biarla ape org nk ckp.. asal nikah kawen ni pn hukumnya harus kan? tak perlu diberatkan.. tp andai dapat laksanakan sunnah yg satu ini, alhamdulillah.. siapa pn pasti gembira :) tp yg sy risaukan skrg ttg diri ni, sudah tertunaikah yg wajib..?

cuma ttg apa pn perkara, jawapan kpd apa jua soalan, pasti ditafsirkan dgn cara berbeza oleh individu yg berbeza.. seperti image yg di atas tu.. satu je. tp tergantung pd yg melihat.. wanita tua kah atau si muda jelita yg kamu mahu lihat..?

**nota kaki: p1 -mayfair salesperson yg dtg kat skola td.., p2 -penulis/pemilik blog isb ;)

Friday, October 1, 2010

sedang senyum dan syukur

ada sebab.. semalam lepas sekolah terus ke hosp. jenguk uwan. dah boleh nafas sendiri melalui lubang di leher. masih tak mampu walau untuk membuka mata. tapi kondisi jauh lebih baik dari jumaat lepas. 

bila jemari menyentuh kulit uwan yg terlantar atas katil hosp. tu, nampak turun naik dadanya semakin laju. aku berandaian bahawa dia sedar akan kehadiran kami cuma masih belum kuat utk kembali. doc kata kalau keadaan uwan kekal/ lebih baik, pagi ni dia bakal dipindah ke wad biasa atau mungkin juga boleh diusahakan untuk balik ke semula ke hosp. kawasan kl. lega :D

balik rumah semalam, sunyi, bancik sorang, air terjerang, dia baru makan megi, amer belum balik.. aura, udara, keadaan dalam rumah? never been homier :D masuk bilik terus.. zzzzz.. mimpi..

skrg di sekolah.. tiada kelas, struggle on exam paper tuk akhir tahun nnt.. tak lama lagi.. dapat pulak sampul berisi dari sorang parent. alhamdulillah.. akan aku infak sebahagiannya.. :D

malam ni, nak sambung balik kelas. lepas lama aku tinggalkan.. come what may..
bismillah..
maka kerana itu, aku sedang senyum dan syukur.. 

Press