Wednesday, December 31, 2008

a gift from the heart of a great girlfriend ;p

ihikz..title pn.. ;p saje je undang kontroversi. ya! she's my girlfriend. mi novia.

thanks to my dearest suzan for making my day. love them so very much that i wish i can share the mountains of appreciation with others ;) it is not the matter of how beautifully u have done it. it is the efforts that i treasure the most. thanks sweetheart :)

with the message;

wazup beb..mlm td aku pas wat keje..smntara mate xngntok lg..aku telh menconteng2 wajah2 ko.hasilnya tada..layan kn aje,,,ehehe..

de keje kosong cm ko x..hehhee/...
tapi aku xleh lawan kekreatifan ko my dear.ehee.

......PuteriGunungTahan......

she is very nice and sweet, isn't she?
pgt oo pgt..

Tuesday, December 30, 2008

Salam Maal Hijrah 1430

Assalamualaikum..welcoming 1430 ;)
hmm kalau diikutkan skang ni baaaanyaaaak sangat ide yg nk dicurahkan ke blog ni. maklum saje, setelah sekian lame sempat menjengah saja tapi xmasuk ke laman blog ni..tp pd diri ku beritahu...jangan tamak, ngah..
hmm thanks pd yg sudi mengingatkan untuk mengemaskini blogku ini ;p
**ehhe senangkn ade shoutbox? -thanks suz ;p

azam tahun baru! insyaallah aku harap dpt atur hidupku dengan lebih baik lagi .
tahun lepas (1429H/2008) memang sangatla mencabar. tahun yg sangat memenatkan, mencabar, menekan dan macam2 lg la. berumur 25thn pd tahun 2008 ni banyak sangat perkara yg memberi definisi sebenar kehidupan pd aku. syukur ya allah. aku benar2 berasa hidup! i'm alive!



bancik! gambar alang je? xdela sangat...xpe² sabar ye akan ku tambah dlm library gambar² yg lain. rasenye bagus klu dpt masukkan a few photos mase gi bbq @congkak ms x'mas hari tu kan.. we had a real great time mase tu (**rugi ko tak folo itam ;p peace no war)... 1st time they had the chance to try labu bakar. ayah enjoyed the labu a lot. pakcu? xingatlak bape banyak die blasah. makcu (ehhe merajuk ng pakcu coz pakcu belasah chicken wing yg die awal² dh book). obvious gile muke makcu merajuk hr tu. ehhe 1st time in life i enjoyed atina's company (coz mase tu mmg sangat kurang perangai gedik die -ehhe she's only 5 la ngah).

Wednesday, December 3, 2008

ahha, they just love me ;p

hmm, persoalan mlm td oleh x-boy ika, si tam (rasenye dh jd ex kot **ehhe xpasti.

"mmg suke budak eh?"

aku senyum jek.. biasenye senyum tanda setuju. paham² je la..
minda aku xstop smpi situ je. nmpk je diam aku ni tp dlm otak, lalu lintas data selalu xterkawal ;) aku rase jwpn sebenar:

"budak² yg suke aku"

ehhe bunyi cam angkat bakul jek. tp aku mmg pcaya, budak² mmg suka aku (ehhe malu plak, perasan sendiri). opssie jgn cepat menghukum ye, sbnrnya ada brief explanation psl bende ni -mengikut pendapat aku la.

fenomena ini terjadi ade sebabnye (wah, cam bagus je nk gune word FENOMENA tu **malu²). biase dengar ni?

"what goes around, comes around"

ye, sbb sy mmg suke mereka, maka mereka menyukai saya.. ade bbrp hal lg yg membuatkan sy percaya akan hukum ni. sambung kemudian ye.. ;)

antaranya:
1-anak² anjing yg comel,
2-sejarah kwn² yg memusuhi sy ;)

Monday, December 1, 2008

being tagged by beloved suzan

hmm ths is my first time being tagged in one's blog. thanks dear suzan. well i really don't have an idea how to begin..hmm will u lead me sayang?? uhhu actually pnh gak tbace blog yg gtau perihal tagging nih..sadly said, da lupe uhhu..

ok ape pn. let me do it my way.. (guided by my reading dlu k!)

subject: nombor kesukaan ;0 (erk..ade ke?) ok let me dig deeper inside.. hmm ok. i think i love no.25. but i might end-up preparing a stupid boring list for me and the reader (ehhe.. is there any? ;p)

disebabkan itu, klu nk dpilih from number 0 to 9, i will choose no.1 then (can't think of other no.).. now lets get started ;p

1 ciri wanita/lelaki idaman
harus sayang akan diri sendiri. baru dia tahu sayangi yg lain.. 
1 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup
my 1st crush. tp tu cerita lame. we had a good time together..thanks (err...yg PERNAH ok!)
1 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati
tak best -sebelum sy tahu apa perasaan dia keluar ng sy
1 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
sy dan die akan decide bersama ;p
1 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda
hati sy yg ikhlas sayangi die..
1 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda
buat aku tersenyum -my all time fav, by sheilaon7

1 rakan yang anda mahu mereka buat PERIHAL 2 ini
siti ramlah senapi. my beloved sis yg sentiasa dekat di hati.. (satu je ke.. so sad :( i wish to tag more of my sayangs)

Wednesday, November 26, 2008

haven't i?

have i slowly turned myself into evil? im beginning to feel so.. now i do feel very scared.. ya allah..

just another so-called-good to become trashed system

adoyai..do u really think i care? this is u again. dh jmpe freshie yg boleh diharapkan for more stupid systems from u kn?..well done. u never learn ur lesson..

u wont succeed on me, that is for sure..thanks for serabutkn lg pale aku ni..and i will do just the same to u, ok ;)

**evil inside me can't sit still

Monday, November 24, 2008

kisah sahabat

hmm hari yg very the *tuut..of feelings towards working hours. i came to the office @1 today..need to send mak to the clininc to cuci her kaki -the reason being. but then on the way ke gerai to fetch mak, nmpak plak kete along leaving gerai, so i guess mak and makcu were inside. so true...alang was taking them. so.. ok then boleh i pi pasar jap bli barang yg i missed nk beli pg td.

so i head to gerai nk tgk ape lg barang yg nk dibeli. when i got off the car ade sorg laki ni..looking and smiling at me ..."Assalamualaikum..". i smiled back at him .."waalaikummussalam.." klu tgk sekali imbas sape pn leh kate yg this guy xmacam kite yg normal. and aku, agak takut nk terlebih ramah.. aku terus dapatkan ayah.

erk, die ikut? hmm ok.. suddenly die tny, "angah keje kat mane?". hmm ok, to my surprise mane datangnye mamat ni? mane plak die tahu name aku ni? is he one of the relatives yg aku dh lame giler xjumpe or what? tp tu sume soalan yg terbenak dlm hati jek. tp aku layan gak..

mungkin die nk kawan untuk bercerita kot. tp mase tu ayh, sorg pakcik, kak erni (pembantu ayah), makcu ade kat situ..hmm mmgla tersangat xselesa. luckily ayah pn join the conversation. tny die duk mane, cos mmg xnah nampak die around. td was the 1st time.

ni cerite die: datang dr melaka, saje jln² ke rumah adik die kat sini. dlu keja di putrajaya (rasenyela klu x silap dgr) tp xtau la keje ape. die jadi camtu sbb accident. hit by a car. kaki dua² belah masuk besi (oh ye...die start bcerita lps ayah tny psl kaki die). tngan kanan pn masuk besi. leher berlubang. aduss dahsyatnyer. mmg nmpk parut² tu. and yg buat hati ni lg "sakit" (ya, mmg sakit tau dgr citer² camni, terasa cam kene himpit ngan ape jek), only a day before the incident, tunang die meninggal. di langgar lori. ironic. arghhhhh!!! dia kate mgkin dh xde jodoh kn..i almost cried. this is so true. and ths is already hard for me (only to listen to ths)..

then adik die (yg mmg regular customer kt gerai ayah) smpai. die pn tgglkn kitorg untuk join adik die. pakcik yg ade ng ktorg td sambung plak. "lame die koma dulu". aku: speechless.

ya allah hebat dugaanMu.. sesungguhnye die mmg insan terpilih..

**ye. die mmg macam kite tp takdirnya dia kelihatan seperti tidak. may Allah makes things easy for him. i hate my first perception. really.

Wednesday, November 19, 2008

Buat Aku Tersenyum


Datanglah sayang,
dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu, walau untuk sejenak
Usaplah dahiku, dan ‘kan ku katakan semua

Bila ku lelah tetaplah disini,
jangan tinggalkan aku sendiri
Bila ku marah, biarkan ku bersandar,
jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku,
dan buat aku tersenyum


Dengan canda tawamu, walaupun ‘tuk sekejap
Kar’na hanya engkaulah, yang sanggup redakan aku

Kar’na engkaulah satu-satunya untukku,
dan pastikan kita s’lalu bersama
Kar’na dirimulah yang sanggup mengerti aku,
dalam susah ataupun senang

Dapatkah engkau s’lalu menjaga ku
Dan mampukah engkau mempertahankan ku

**alangkah indah andai dapat menjadi seorang yg boleh buatkan org lain sama tersenyum.. kerana senyuman punyai kuasa yg xtergambarkan.. i believe so ;) kerana aku selalu mendapat kesan darinya.. smile to me, will ya?

p/s: lagu ni sangat bermakna utk aku k.. tiada dedikasi.. cuma jatuh hati pada 'dengar' yg pertama ;p

where to start

towards the end of the year - it is just the same feeling. nk kate lost, xjugak.. hmm mgkin gak. byk bende dlm otak skang ni. just like the title - i really am not sure where to start. banyak sgt issue yg perlu di tackle one after another. one problem detected - kurang disiplin. yeah betul tu. ape pn disiplin penting and aku... perlu kuat dalam merancana masa depan.
banyak yg perlu dibuat. just do it well for urself. ingat, allah lebih tahu. aku yakin Dia sentiasa dekat.

Monday, November 17, 2008

Friday, November 14, 2008

beautiful brain - fully occupied

tetibe while waiting for the (1)photoshop (progressing to open a damn heavy psd file), opening (2)illustrator to make ammendment on a book cover, (3) working with indesign on some project setting made my mind just go playing ehhe..not so bad la coz im still doing my job tho **wink wink

what an amazing brain each of us been granted with ehhe. just imagine how we manage to do three diff jobs at once. ehhe and the requirements are totally diff from each other. tp we still boleh buat those 3 accordingly.. subhanallah..thanks for the gift. akan kujaga dan gunakan ia sebaiknya. insyaallah

on the bike ;p

ahha...amik halfday rini coz for the second time in 3years kene bwk moto pi ofis..ehhe all the way from pantai dlm..seram gak, but then i like to challenge myself. last time ikut jalan lain (shortcut -kampung pasir-oug-bukit jalil-tadaa...office in bukit serdang), on moto amy the alang's fren. jawa ke banjar, im not very sure of his keturunan. kadang tu ckp cam org sabah pn ade. and hs been almost a year kot..hr ni for the second time..ng moto ika plak. ikut jalan lain. hiway npe-hiway serembankl-depan astro-tadaa...office in bukit serdang. ehhe sukses sukses..

kind of strange with those butterfly feeling inside the tummy. macam xpenah bwk moto lak. pdhal ms study kat kustem by the beach dlu, wed8781 was my ride. ke sana sini ng my sayang tu. biasenye with my other sayang "su**n*a ro**i" ehhek nape ntah nk censor name tu.. **wink wink..kite rempit sama² kemana pn kn..with of course the rest of the sayangs -az**ah with her tad9281, ba**r* with her _ _ _ (hmm ape ek no plat? dh xingat), and n** zub**d*h with her _ _ _ (*ehhe, lg satu xingat) nnt i tny dorg balik.

**ehhe, xabis lg ni...later i sambung ;)

Tuesday, November 11, 2008

..dalam satu ;p

"bekas dua tempe"

ehek..smlm smpai umah terus duk depan tv. ika dalam bilik dgn pintu wide opened dok sibuk lipat baju. ayah pn dalam bilik. xlame pastu ayah kuar n straight ke akuarium ikan die. sambil mate pandang ke bilik (di mana ika duk bersimpuh melipat baju), die tny "angah baru balik?". konfius aku. aku ni ha! depan mate jek boleh plak die tny kat ika. lalu i pn pandang die straight to the eyes.. blush! heheh die dh mistook ika as aku.. heheh sambil menggelakkan diri sendiri die keluarkan kenyataan ni: "la, ayah ingat ko kat dalam tu..".. ehhek. aku ingat org luar je yg selalu tertipu dgn ke'seiras'an wajah n saiz badan aku ng ika (yg dr segi faktanya, 6 tahun lebih muda dr aku). bantutkah atau awet mudakah? ehhe..

ayah: ngah, ade tempe 2 bekas ng bende dlm peti ais bawah. leh buat lauk. ko nk turun amik?
aku: hmm angah call budak2 ni (referring to alang&bancik -biasenye time camni dorg on the way balik) jap, suroh dorg singgah amik.

**
tuut tut..bancik answered his fon
aku: katne?
bancik: dlm lif dlm lif..
aku: laaa..
bancik: call alang, die kat bwh lg (paham la tu ade bende aku nk suruh heheh)

**
tuut tut..alang pulak answered his fon
alang: hah, nape?
aku: jgn naik lg. ayah kate ade tempe ng bendi kat peti ais gerai. pi amik sat. nk buat lauk.
alang: la ko ni, aku dh park moto br nk roger.
aku: (mane aku tau, ape yg aku tau ko lah mangse aku skrg **wink wink) la gi la jap. nk masak ni.

**
ehek xdberi pilihan. maka terpakse gak die pegi...sambil aku memberi peringatan utk kali kedua
aku: "bekas dua tempe" ng bendi tau!

**erkk..bekas dua tempe? sedar, sudah merosakkan penggunaan bahasa maka aku tertawakan diri sendiri, disambut meriah oleh ayah.. ehhe
aku: tempe dua bekas ng bendi huhu..

Monday, November 10, 2008

hair cut short ;p

ehhe at last. me with my new haircut (**of course not with a new hairstyle). ehhek. sinonim ng long hair, but i just had to do this uhhu...xdela sedey sgt tp perlu jugakla a very strong heart at a very right time **wink ;) ehhek. so makcu was my dear barber. thanks ye makcu. kisahnye, bile sapu umh jek...penuh ng rambut2(ku?) yg keguguran..tp i tak rase cam nak risau jek sbb i found ths facts ;)

Apakah pertumbuhan rambut yang normal?
Rambut tumbuh sebanyak 1cm setiap bulan. Ia tumbuh mengikut kitaran yang dibahagikan kepada 3 fasa.
- Fasa pertumbuhan (Anagen) berakhir sehingga 2 - 6 tahun
- Fasa segenerasi separa (Catagen) berakhir sehingga 10 -14 hari
- Fasa rehat (Telogen) berakhir sehingga 2 - 3 bulan di mana rambut akan gugur seterusnya

**Jangka hayat rambut adalah lebih kurang lima tahun.


Berapa banyak rambut harus gugur setiap hari?
Lebih kurang 90% daripada rambut di kulit kepala berada dalam fasa pertumbuhan manakala 10% lagi berada dalam fasa rehat.
Setiap hari beberapa helai rambut akan gugur mengikut kitaran di mana lebih kurang 100 helai rambut boleh gugur dalam sehari.


ehhe :) jd apela yg nk dirisaukan sangat, sbb rambut panjang jek, sbb tu obvious sgt nmpak kegugurannye.. hmm mlm ni i need to ask a favor from azri the cousin to trim my hair. bg nipis sket. coz ng cutting skang me brother bancik and izhar the neighbour said it (of course the hairstyle) looks like alizee.. ehek be proud (should i?). comey gak tu but i rase cam xhappy jek the style dgn my face.. do something ya cousin!



**kakis? heheh..commercial break..

Wednesday, November 5, 2008

NOTI is the word k ;)

ehhe..really love this conversation, on how we put the word noti ;)

joke: u nak tanya apa tadik
irniesb: kawen akba
irniesb: pi x?
irniesb: klang ke melaka?
joke: klang
joke: suzanan rosli dah transfer duit kat aku dah
joke: suro aku beli hadiah
joke: huuu
joke: ko tak tau ke
joke: ishh
irniesb: ihik
irniesb: ok
joke: gi slap suzana rosli tu
irniesb: nk join hadiah!
irniesb: zen xckp pn
irniesb: noti tul die tu
joke: ehh
joke: tu la noti
joke: i like noti2
joke:
joke: bukan zen transfer siap sekali ko punya ke
irniesb: eh yeke
irniesb: nnt i tny dak noti yg cute tu
joke: hahah
joke: dia transfer 40 kat aku
joke: dia cakap
joke: dari erne sayang+suzana+aishah kecik + bespren irni yanti
irniesb: hehe
irniesb: sume irni la
joke:
irniesb: mmg noti

ihiks..love u guys...sooo damn smpoi and freeee.. weeeehuuu

Friday, October 31, 2008

gamitan rindu

salam untuk seluruh alam ;) alahai title kat atas tu pn.. lamenye tak menjengah ke sini. rindu. banyak sgt nk diceritakan tp tak cukup ruang masa dan fikiran untuk merangka ayat. makanya, mungkin akan jadi nukilan rasa yg bersifat kepoyoan. tapi alhamdulillah, smlm dapat jugak aku mencoret kenangan di myloyallistener. sbb adanya masa cume bila aku kebosanan. aku jarang bosan kerna hidupku penuh dgn orang yg sudi singgah dlm hidup, jarang bosan sbb aku ini cukup suka berfikir, juga jarang kebosanan kerna situasi menidakkan istilah bosan singgah lama dalam hidup. aku punya saudara yg miliki banyak isu untuk aku ambil tahu, banyak ragam perlu kulayani, serba banyak itu ini ;) teman-teman yg setia melayani kenakalanku. terima kasih.

aku juga punya hidupku sendiri. akulah sang pemandu. akan ku bawa hidupku ke destinasi yg aku ingin tuju, bukan jalan yg orang lain tentukan. cuma aku xlupa dengan co-pilot2 yg sedia memberi bantuan. jadi, aku jarang bosan. syukur padaMu ya Allah tuhan pencipta alam yg memberi pinjaman alam ini kepada hambaMu.

Wednesday, September 24, 2008

7 days to go..

hmm.. 7 hari lagi.. nk raya. unlike 2-3 years back, im now so excited of the coming of hari raya ths year. xtau nape tp perasaan menjelang syawal ni sebenarnye sukar dijelaskn, tp ada rasa ;D penantian syawal ni jauh sekali berbeza ng perasaan mase kecik dulu.. klu dlu objekif utama was for sure the collection but now, part tu dh xyah pk sbb now kite plak yg nk sediakan bajet for budak2.. itu masih belum menjadi masalah... alhamdulillah... ntahla, i bet grownups mmg akn rase camni kot. skang ni, adat berkumpul beramai-ramai, ziarah menziarahi menjadi keutamaan pd aku.

baju raya untuk diri sendiri pn xamik kisah. smpi skrg pn xrisau ade ke tak baju baru tuk raya thn ni. n tak kesah pn nk pakai baju tahun lepas. tp ade gak plan ng makcu nk tgk kat first lady utk cari sepasang dua.. tu pn klu ade stok lg.

hmm.. cant wait for the day to come.. hehe citer psl menjelang syawal ni.. it brings back memories hehe.. citer hantu bawah pokok kelapa? hahaha ;D ade mase nnt insyaallah tertulis gak kisah 3thn lepas tu kat blog ni nnt..

Tuesday, September 23, 2008

@flaming

buka puasa kat flaming steamboat. can be considered as annual activity for budak2 IT kustem ambilan 2002. was fun wlaupun xramai yg dapat attend. and the family has gotten bigger and bigger everytime. best giler to have a chance to see how the family grows. and getting to know the stories of the singles heheh quite menarik, applies to myself as well. mine is not so menarik la, consider complicated... and the blame should be put on me ;) hehe. yg join hari tu - pian (mr. organizer), joke (the co-pilot), zen, aku, yante, niza, yus and the wife (who is 5months pregnant), nisa with husband&kid, kak noreen with husband&kid, kak wanie with husband&kid. hmm i think that was all. hopefully to see more newborns next year. mesti lagi meriah. as for me.. ;D heheh

Friday, September 19, 2008

crushes

crushes in life.. commenting on this subject has given me painful sweet memories ;) 3crushes in 25 years. 2 during hischool, 1 just few months back (with a hischool boy). crushes come and go and i was, am very sure bout that. i believe so and that is the reason why i can define myself as a strong at heart. the moment it happened was very painful that u feel like something is killing u inside. i was not gonna let me soul die for keeping it to myself and everytime i managed to let it out to the person. but have to clear on 1 thing.. a crush is definitely not yet a love. just an extreme feeling of liking someone.

the 1st crush did not hurt me very badly. i was 15. it was 1st a crush, and purposely wanted to make someone jealous i befriended with the 1st crush. mission failed but another sweet thing accidentally happened ;) we went out dating each other for less than 1 year. sharing what a damn sweet moment together. the relationship did not last long that i broke the relationship when he was in preparation to go study overseas - UK. i thought that would be the best for us.

2nd crush. [be continued..]

Thursday, September 18, 2008

emosi tak baik dalam bulan yang baik

hmm...biasenye kalu cerita pasal emosi xbaik ni mesti bersangkut hal hubungan profesional aku dgn org bawahan bos, merangkap orang atasan aku. muak. rase cam nak muntah pn ade skang ni.

hampir 3 tahun kat sini, hampir 2 tahun duduk di posisi aku skarang.. alhamdulillah aku survived dan membuatkan aku semakin berakal untuk handle org cam die ni. hasilnye skarang aku dh jadi sedikit kurang ajar *sigh. jauh dari niat tp itu yang aku patut buat memandangkan sahabat2 di bawahku perlu sedikit pembelaan. manusia bukan robot/mesin. ayat itu yg aku katakan pd die ketika perang mulut antara aku ng die 2 hari lepas. mampu jugak ayat tu buat die beralih tajuk. kemampuan boleh diuji tp perlu sedikit rasa kemanusiaan dan pertimbangan yang wajar. ape yg penting, aku dapat buat die faham bahawa aku seorang yg degil dan prinsip kerja aku di sini sesuatu yg die perlu terima...

Aku berasa puas tp jauh disudut hati rasa bersalah pn ade. selalu aku doakan supaya diberikan hati, minda yang tenang. jauhkan aku dr sifat2 mazmumah. tp bila difikir balik berhadapan dengan orang semacam ni aku perlu berfikiran sedikit *keras. dan alhamdulillah ia sedikit membantu. cuma aku harap xperlu berhadapan dengan seorang lagi yang semacam dia...

- i will not break ;)

Saturday, September 13, 2008

sahabat baik

Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya Perkara yang anda tak perasan atau saja tak perasaan........

Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya.

Ini adalah pesanan pendek untuk menyatakan yang anda sentiasa mengingatinya. Ambillah sedikit masa dan anda sudah pasti memberi keceriaan kepada seseorang atau mungkin mengubah hidup mereka kepada yang lebih baik.

Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu, Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun...Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya..."

a forwarded email from a WAYN friend..

2 ways to know that you like someone ;)

TWELVE:
You have been talking to them late at night and even when u go to bed, you still think of them.
ELEVEN:
You walk really slow when you're with them.

TEN:
You feel shy whenever they're around.
NINE:
You smile when you hear their voice.
EIGHT:
When you look at them, you can't see the other people around you, you just see him/her.
SIX:
They're all you think about.
FIVE:
You realize you're always smiling when you're looking at them.
FOUR:
You would do anything for them, just to see them.
THREE:
While reading this, there was one person on your mind this whole time.
TWO:
You were so busy thinking about that person, you didnt notice number seven was missing
ONE:
You just scrolled up to check & are now silently laughing at yourself.


hehe..kene pulak batang hidung, but i believe this feeling won't stay..i will be better very soon..just wait for him to fly off ;)

Friday, September 12, 2008

..just another fight

had a fight with the manager this morning.. i have always hated to be put in the situation but it gave me satisfaction everytime.. and from him that i learnt to start arguing.. not for negative purposes, for sure.. it was just that i came to realise that if we keep being in silence and just accept others opinion without giving feedbacks would only harm ourselves in time..

to be in this position was not my willing at all. kind of dramatic that i was given no choice to be here. the boss said 'irnie, you got no choice.. u take it or.. u just take it'. haha.. anyhow, i thank you for that boss. you have given me so much opportunities to improve myself eversince..

Wednesday, September 10, 2008

welcoming myself ;p

hmm.. the desire to starting a blog has been increasing more and more these few days.. selama ni dok blog reading jek. only now that i dare to give myself a try. so i hope this is gonna be a beginning to more exciting chapters of my life.. this is just the beginning, angah!

my life has been acting up-side-down in these few months.. after all that happened, im not sure whether Allah is giving me a sign or the life is just being playful to me.. and this song is just an important factor (for me to ponder over things..) i cried at the first time i got to really listen to the lyrics.. touches me deep inside

Kiss and Say Goodbye
The Manhattans

[Spoken]This has got to be the saddest day of my life
I called you here today for a bit of bad news
I won't be able to see you anymore
Because of my obligations, and the ties that you have
We've been meeting here everyday
And since this is our last day together
I wanna hold you just one more time
When you turn and walk away, don't look back
I wanna remember you just like this
Let's just kiss and say goodbye

[Song]
I had to meet you here today
There's just so many things to say
Please don't stop me 'til I'm through
This is something I hate to do
We've been meeting here so long
I guess what we done, oh was wrong
Please darlin', don't you cry
Let's just kiss and say goodbye (Goodbye)

Many months have passed us by
(I'm gonna miss you)
I'm gonna miss you, I can't lie
(I'm gonna miss you)
I've got ties, and so do you
I just think this is the thing to do
It's gonna hurt me, I can't lie
Maybe you'll meet, you'll meet another guy
Understand me, won't you try, try, try, try, try, try, try
Let's just kiss and say goodbye (Goodbye)

(I'm gonna miss you)
I'm gonna miss you, I can't lie
(I'm gonna miss you)
Understand me, won't you try
(I'm gonna miss you)
It's gonna hurt me, I can't lie
(I'm gonna miss you)
Take my hankerchief, wipe your eyes
(I'm gonna miss you)
Maybe you'll find, you'll find another guy
(I'm gonna miss you)
Let's kiss and say goodbye, pretty baby
(I'm gonna miss you)
Please, don't you cry
(I'm gonna miss you)
Understand me, won't you try
(I'm gonna miss you)
Let's just kiss
And say goodbye



Press