Wednesday, April 6, 2011

sedang di awal tindakan

Jangan terkejut ye. Marah jangan, kecil hati pun jangan. Sekarang ni masih di awal suatu tindakan. Untuk mengubah suatu keadaan. Insyaallah.

Bumi Allah, di mana jua masih tempat yang selamat. Cuma dalam sedar, 'unta itu masih perlu ditambat' ;)

Ramai kata, bukan mudah puaskan hati semua.. Memang susah pun. Habis tu kenapa nak susahkan diri? Masalah itu tak perlu kamu risaukan pun. Cuma mereka yang sukar berpuas hati. Dek kerana kurang bersyukur barangkali ;) kerana aku, kadang juga begitu. #Lemah.

Tapi kalau risau memikirkan hal yang satu itu, jiwa lemah pun mampu jadi kuat. Hakikat sekuat mana, cuma dia yang tahu. Kerana kuat itu dia juga yang beri. Sebab tak lelah minta. Maka walau yang diberi tak seperti yang diminta (#berlebihan sangat kot ;), yakin sangat aku, bahawa hanya itu yang diperlu :) #terimakasih Allah..


Ehhe.. ada kaitan ke? Saja nak berkongsi. Cantik kan anak ni present homework dia. Kalau tak silap, Ammar Farhan yang lukis.. dalam buku kerja Sains dia.. Pintar 1 ;)


Published with Blogger-droid v1.6.8

6 comments:

 1. cantik dlm cantik luar..cantik ayt2 cikgu dlm catatan ni......

  waduh2 kreatifnye anak itu melukis...

  cikgu sihat?

  ReplyDelete
 2. @Anonymous: :D alhamdulillah.. masih lagi mampu tersenyum ;)

  ReplyDelete
 3. cikgu,maaflah pasni dah tak mhu komen lagi .....


  sbgi anom...."uchi"

  ReplyDelete
 4. @Anonymous: bikin suspens je uchi.. ya i DO hope uchi gunakan nama yg sedap tu rather than anonymous ye.. --walopun sudah ketahuan ;)--

  ReplyDelete
 5. sda agak cikgu mesti tahu...

  pinjam ayat cikgu.." marah jgn,kecil hati pun jgn.." syg kdg2 perlu diuji..tapi syg kite tewas walau ujian sekecil tercucuk jarum peniti..*mcm diri ini*

  terima kasih cikgu...

  ReplyDelete
 6. @Uchi kay-f @hmad: kita manusia kan uchi.. ;) ape pun.. kita diuji utk dikuatkan.. tewas tu fitrah dlm hidup.. tp harus usaha bangun dan teruskan perjalanan.. :)

  ReplyDelete

Press